Wendy

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Welkom op mijn website.

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een geboortereportage.

Mijn naam is Wendy Verloop, geboren in 1980 en moeder van drie prachtige dochters. Samen met mijn man en drie meiden woon ik in mooi Noordwijk aan Zee.

In 2012 ben ik begonnen met fotograferen in opdracht. De afgelopen jaren heb het fotograferen en poseren van pasgeborenen eigen gemaakt en was dit dan ook mijn specialisme. Zo af en toe deed ik uitstapjes naar een bruiloft, lifestyle fotografie, themashoots en gezinsfotografie. Echter, naast de newbornfotografie groeide ook de wens om meer documenterend te gaan fotograferen. Verhalen vertellen, het fotograferen van het leven zoals het is, met alle pure en soms rauwe emoties die daarbij horen.

Het fotograferen van geboortes is al jaren een droom. Al zolang ik me kan herinneren heb ik interesse in bevallingen en alles eromheen. Als klein meisje wilde ik al partusassistente/kraamverzorgende worden. Ik ben uiteindelijk toch in de kinderopvang beland en zorg momenteel 2 dagen in de week met alle liefde voor de kleinsten in de dagopvang.

Het is echter altijd blijven kriebelen toch iets met mijn fotografie rondom het begin van nieuw leven te gaan doen. De kracht van de barende vrouw, de liefde en steun van haar partner en dat alles overweldigende gevoel als je je kleintje dan eindelijk in je armen hebt. Het is iets magisch, de geboorte van een nieuw klein mensje te mogen aanschouwen. Toen de geboortefotografie een jaar of 5 geleden meer bekendheid kreeg in Nederland dacht ik ‘dit is het!’. En in 2016 had ik dan ook het voorrecht foto’s te mogen maken net ná de geboorte van een prachtig meisje die ik voor altijd in mijn hart heb gesloten. Wat is het ontzettend bijzonder om die bubbel in te stappen.

Onlangs deed ik de workshop ‘Geboortefotografie’ bij ervaren geboorte fotografe Renate van Lith. Zeer interessant en hoewel veel al bekend terrein was vanwege mijn eigen bevallingen, zeker heel leerzaam. Vooral de vraagtekens rondom gedragscodes en regels in ziekenhuizen zijn ingevuld. Met deze kennis op zak is de tijd gekomen om deze droom waar te gaan maken. Inmiddels heb ik mijn eerste volledige geboortereportage gemaakt, welke te bekijken is via het menu onder reportages. En binnenkort volgt mijn tweede reportage. Wat een geluk heb ik om dit te mogen doen!

Wil je meer informatie over een reportage? Kijk dan hier.

Heb je vragen of wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Mail me dan via rechtsboven staande e-maillink.

“Photography is a art of observation. It has little to do with the things you see and everything to do with the way you see them.”